10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 44027367

G&G G&G Bodlákový olej 750 ml

G&G G&G Bodlákový olej 750 ml

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Díky speciálnímu složení mastných kyselin se tento světlicový olej bohatý na olejové kyseliny perfektně hodí na smažení, pečení, dušení, vaření a fritování. Kromě toho je také ideální pro přípravu salátů, dresinků a majonézy. Světlicový-bodlákový olej obsahuje přírodní vosk, který se usadí a zbarví Celý popis
149 Kč
Zboží od: risesnu.cz
149 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

3.6.2024 na výdejním místě
3.6.2024 - 4.6.2024 na vaší adrese

Popis

Díky speciálnímu složení mastných kyselin se tento světlicový olej bohatý na olejové kyseliny perfektně hodí na smažení, pečení, dušení, vaření a fritování. Kromě toho je také ideální pro přípravu salátů, dresinků a majonézy. Světlicový-bodlákový olej obsahuje přírodní vosk, který se usadí a zbarví olej. Tyto usazeniny neovlivňují kvalitu ani chuť oleje.

Za studena lisovaný olej obsahuje cennou kyselinu linolovou, která je důležitá pro správnou funkci lidského těla. Používejte do pokrmů studené kuchyně kvalitní G&G bodlákový olej, známý jako světlicový olej. Bodlákový olej využijete také pro vaření, smažení a pečení. Doporučujeme vám ho ale spíše pro studenou kuchyni, kdy olej neztrácí na hodnotě. Případné usazeniny nejsou na závadu a neovlivňují kvalitu bodlákového oleje.

Výhody G&G bodlákového oleje

  • Vyroben ze semínek bodláku
  • Lisovaný za studena
  • Až 80 % kyseliny linolové
  • Tekutější než ostatní oleje
  • Lehce stravitelný
  • Bohatý na nenasycené mastné kyseliny
  • Ideální do dresinků a zálivek
  • Vhodný pro přípravu majonézy
  • Německý produkt


Charakteristika:
Za studena lisovaný olej obsahuje tolik kyseliny linolové jako žádný jiný olej (až 80%). Kyselina linolová je životně důležitá, neboť ji lidský organismus potřebuje, ale není schopen sám vytvořit. Olej je tekutější než jiné oleje, nedráždí trávicí trakt a je lehce stravitelný.

Použití oleje z bodláků v kuchyni :
Na první pohled nás zaujme, že olej má daleko tekutější konzistenci, než jsme zvyklí. Chuť má lehce oříškovou, vůni neutrální a barvu žlutou. Veškeré blahodárné vlastnosti nejlépe oceníme v pokrmech bez tepelné úpravy jako jsou saláty, dresinky a majonézy. Bodlákový olej se používá také při výrobě některých margarínů. Květy světlice se užívají i k přibarvování jídel, ne nadarmo se rostlině přezdívá „nepravý šafrán“. Otevřený olej bychom měli uchovávat v chladu a zpracovat jej do 5 měsíců.

Výživové údaje na 100ml:

Energetická hodnota: 3404kj/828kcal, Tuk: 92g, (z toho 8g nasycené mastné kyseliny, 69g nenasycené jednoduché mastné kyseliny, 15g polynenasycené mastné kyseliny ), Sacharidy:0(z toho 0g cukr), Bílkoviny: 0g; Sůl: 0g, Vitamin E: 40mg. Referenční příjem průměrné dospělé osoby (8400kJ/2000kcal)

Chraňte před světlem a skladujte při pokojových teplotách. Po použití uzavřete. Nezahřívejte nad 175°C.

Vyrobeno v Německu